Menu Luk

TM Havn A/S er et datterselskab af Tonny Madsen A/S – et all round vognmands- og entreprenørfirma bl.a. med speciale i større og mindre nedbrydningsprojekter.
TM Havn A/S råder over graveflåden “Kris” og tre rammemaskiner til at ramme pæle ned i havbunden ved f.eks. anlæggelse af både- og badebroer.
I 2018 købte selskabet en brugt lodsbåd fra Ålesund i Norge, der skal supplere flåden, der også består af bugserfartøjet Chelone. Den nye båd er 17 meter lang og udstyret med kahytter med to kraftige motorer. Skroget er af aluminium. De har, når de ikke er på arbejde, fast plads ved Valsemøllen ved Østre Havnevej i Svendborg.

Stort havneprojekt i Lohals

TM Havn A/S arbejder med projekter, mest i det sydfynske øhav. Blandt de mange projekter, selskabet har været i gang med siden starten i 2015, kan nævnes et stort projekt i Lohals Havn, der blev afsluttet i marts 2017.

-Projektet indebar en ændring af indsejlingen samt en forlængelse af molen med 100 meter, fortæller Stephan Skytte Jørgensen, der blev ansat som entrepriseleder i TM Havn sommeren 2016.

Stephans far og farfar startede i 1970erne entreprenørfirmaet J. Skytte Jørgensen, som for otte år siden,da Stephans far døde, blev opkøbt af Mogens Pedersen Nyborg A/S, hvor Stephan har arbejdet siden, til han kom til TM Havn. Han er med andre ord godt kendt i branchen og har godt 25 års erfaring.

TM Havn A/S er godt etableret, og målet er nu at køre med fast arbejde til ca. fem ansatte hele året rundt. Firmaet kan så supplere arbejdsstyrken efter behov med folk fra Tonny Madsen A/S, som har den fornødne viden til at kunne arbejde med de projekter, TM Havn arbejder med, d.v.s. uddybning, molebygning, ramning/vibrering, både- og badebroer og havneanlæg.

Foruden graveflåden ”Kris” råder TM Havn over tre rammeflåder, der bruges til at ramme pæle ned i undergrunden med. De har været i brug i bl.a. Lohals, og der er tale om 10 meter lange pæle af hårdt træ. Broen er lavet af trykimprægneret fyrretræ. Pæle og rammeflåder opbevares på adressen Håndværkervænget 11 i Tved, hvor TM Havn har til huse, mens Tonny Madsen A/S har hovedkvarter på Skotlandsvej 3.

Brugt båd fra Norge

TM Havn købte i 2018 en ny båd, der skal supplere TM-flåden bestående af graveflåden Kris, tre mindre flåder samt bugserfartøjet Chelone. Den nye båd er en brugt lodsbåd fra Ålesund i Norge. Båden er 17 meter lang og udstyret med kahytter med to kraftige motorer. Skroget er af aluminium.

– Vi kan bruge den som mandskabsbåd, lodsbåd eller bugserbåd, og der kunne f.eks. blive tale om opgaver ved etableringen af Femern-forbindelsen, siger Stephan Skytte Jørgensen.

TM Havn har etableret nye og renoveret eksisterende broer i Lohals og er i gang med et større renoveringsprojekt i Vindeby Havn og skal i gang i 2019 i Spodsbjerg. Desuden har firmaet sidste år lavet nye molehoveder på Hjortø og Skarø.